Csicskáztatókat fogott a rendőrség Békés megyében

Vágólapra másolva!
Csicskaként tartottak fogva egy idős embert 2010 óta a Békés megyei Gádoroson. A 73 éves férfit dolgoztatták és embertelen mocsokban tartották, de a rendőrség a múlt héten elfogta a gyanúsítottakat.
Vágólapra másolva!

Másfél évig élt rabszolgasorban egy 73 éves férfi a Békés megyei Gádoroson, ahol munkára kényszerítették, a pénzét pedig elvették - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügyben a bíróság egy 33 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezett, a férfi élettársa szabadlábon védekezhet.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csicskáztatással gyanúsított férfi és nő 2010 szeptembere óta tartotta fogva az idős férfit. Áldozatukat folyamatosan fenyegették, és megfosztották a személyi szabadságától.

A rabszolgasorban tartott embert akarata ellenére arra kényszerítették, hogy náluk tartózkodjon, különböző munkákat végezzen el, és adja át nekik a havi járandóságát. A sértett a rendőrség szerint ráadásul embertelen higiéniai körülmények között élt, és az általa elvégzett munka ellenértékének csak a töredékét fordították rá.

Az Orosházi Rendőrkapitányság az ügyben személyi szabadság megsértése és folytatólagosan elkövetett zsarolás gyanújával folytatott nyomozást. A bizonyítékok alapján a rendőrség a múlt héten szerdán állította elő a 33 éves férfit és élettársát, s gyanúsítottként hallgatta ki őket. Ezt követően a férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amit a Békéscsabai Városi Bíróság a múlt pénteken, április 20-án elrendelt.