Szerdán indul a győri presszós tárgyalása

Vágólapra másolva!
Szerdán dönt a Győri Városi Bíróság a Vadkan presszó tulajdonosának előzetes letartóztatásáról, aki vasárnap délelőtt sörétes fegyverével lelőtt két embert a háza előtt.
Vágólapra másolva!

Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére hétfőn délelőtt elmondta: még nem érkezett meg az ügyészségről az előzetes letartóztatásba helyezésről szóló indítvány, ennek ellenére kitűzték a tárgyalás időpontját szerda reggelre.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délután újságírókkal azt közölte: az időközben őrizetbe vett 34 éves férfi ellen - aki maga jelentette be a történteket a rendőrségen - több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A szóvivő elmondta, hogy az áldozatok néhány évvel fiatalabbak a gyanúsítottnál. Egyiküket, aki autóban ült, mellbe, a másikat, aki a jármű mögött állt, hátulról tüdőn lőtte a férfi. A gyanúsított már a rendőrséget hívva is azt közölte, hogy önvédelemből lőtt.

A Bercsényi ligeti vendéglátóhely tulajdonosa haragos viszonyban volt áldozataival, akik szombat este többekkel az ő presszójában szórakoztak. Hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt ment vissza vasárnap délelőtt "felelősségre vonni" a presszóst, aki az utcán lőtte meg őket engedéllyel tartott sörétes puskájával.

Az [origo]-nak vasárnap a helyiek azt mondták, hogy szombat este még nyugodtan olvasgatta az újságot a Vadkan presszó tulajdonosa. A szomszédok rendes embernek ismerték a kétgyermekes családapát, és azt találgatták, hogy talán megfenyegethették, mert egyikük szerint "a Lajos nagyon bepöccent". A presszó törzsvendégei szerint a Vadkan csendes, nyugodt hely volt, a gyilkosság előtti estén egy nagyobb társaság szórakozott a presszóban.