Életfogytiglant kapott az avasi gyilkos

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék kedden az úgynevezett avasi gyilkosság vádlottját. A férfi 2009-ben különös kegyetlenséggel gyilkolta meg volt barátnőjét, majd a holttestet egy autóban hagyta a miskolci avasi lakótelepen. A férfi tagadta a bűnösségét, és felmentésért fellebbez.
Vágólapra másolva!

Legkorábban harminc év múlva szabadulhat a fegyházból L. Péter, az úgynevezett avasi gyilkosság vádlottja. A Miskolci Törvényszék Péter Zoltán által vezetett bírói tanácsa emellett tíz évre eltiltotta a közügyektől. A férfi a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett kifosztás és csalás miatt állt a bíróság előtt.

A rendőrség még 2009 szeptemberében indított nyomozást, amikor egy édesanya bejelentést tett a lánya eltűnéséről. A 27 éves nő holttestét Miskolc avasi városrészében, egy parkoló autóban találták meg. A rendőrség emberölés bűntette miatt rendelt el nyomozást, majd őrizetbe is vettek egy 27 éves, büntetett előéletű férfit, a nő egyik ismerősét.

A megyei főügyészség azzal vádolta a férfit, hogy több mint húsz késszúrással, előre kitervelten meggyilkolta a 27 éves nőt, mert az visszakérte tőle a korábban kölcsönadott pénzének egy részét. Az áldozat ékszerei eltűntek.

A férfi bűnösségét több bizonyíték is alátámasztotta: megtalálták a DNS-ét az áldozat körme alatt, rajta pedig marásból eredő sérülések voltak. A férfi - aki az eljárás során tagadta a bűncselekmény elkövetését - és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbez, így a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik a büntetőper. A bíróság meghosszabbította a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás végéig.