Horthy Miklósról nevezik el a főteret Gyömrőn

Vágólapra másolva!
A város főtere 1945-ig Horthy Miklós nevét viselte, most a Jobbik egyik képviselőjének javaslatára újra róla nevezik el.
Vágólapra másolva!

A Jobbik helyi képviselőjének indítványára és a többségében független tagokból álló képviselőtestület támogatásával Gyömrőn Horthy Miklósról nevezik el a város főterét - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Sas Zoltán, a kezdeményező jobbikos önkormányzati képviselő.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a gyömrői főtér megépítése után egészen 1945-ig Horthy Miklós nevét viselte, a mostani határozattal csak ezt az állapotot állítja vissza a város képviselőtestülete. Sas Zoltán szavai alapján itt az ideje, hogy Horthy Miklósra mint "Magyarország egyik meghatározó történelmi személyiségére" gondoljanak az emberek, ám az szerinte is természetes, hogy tevékenységének megítélése különböző lehet.

A jobbikos politikus elmondta: önálló képviselői indítványát 2011 szeptemberében nyújtotta be, azóta több közvélemény-kutatást is végeztek a városban, a tér visszanevezése előtt pedig történészek bevonásával tájékoztatják a lakosságot Horthy Miklós személyéről és munkásságáról.