Megállás nélkül továbbhajtott egy kisgyereket elgázoló autós Leányfalun

Vágólapra másolva!
Könnyebb sérüléseket szenvedett egy ötéves kisfiú a Pest megyei Leányfalun, miután elütötte egy autós. A sofőr a baleset után segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, ezért a rendőrség eljárást indított ellene.
Vágólapra másolva!

Elütött egy ötéves kisfiút egy autós szombat reggel Leányfalun - közölte az [origo]-val a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A sofőr a baleset után nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Az elütött gyermek a balesetben szerencsére csak könnyebben sérült meg - mondta Beluzsárné Belicza Andrea sajtószóvivő. Az autóst a rendőrök még a településen elfogták, ellene a szentendrei rendőrkapitányság vizsgálatot indít.

Leányfalun különösen rossz emlékek kötődnek a cserbenhagyásos gázoláshoz, mivel ezen a településen ütött el 2000-ben egy ír férfi két kisgyereket, akik a balesetben életüket vesztették. Az ír, aki egy biztosítótársaság magas rangú tisztviselője volt, azóta sem állt magyar bíróság elé, mert Írország még nem adta ki Magyarországnak. Legutóbb január végén fellebbezte meg a kiadatása elleni végzést.

A szombati gázolás után ilyesmi nem történhet, mivel a mostani gázoló magyar állampolgár volt - erősítette meg Beluzsárné az [origo]-nak. A férfi ellen a baleset miatt és a cserbenhagyás miatt is eljárás indul, mivel nem győződött meg róla, hogy milyen sérülést okozott, és nem adta meg az ilyen esetben elvárható segítséget a gyereknek - tette hozzá a szóvivő.