Szerda hajnalig lesznek lezárások Button miatt

Vágólapra másolva!
A Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca környéke le lesz zárva a forgalom elől szerda hajnalig a keddi autós bemutató miatt, amelynek főszereplője Jenson Button Forma-1-es világbajnok lesz.
Vágólapra másolva!

A keddi belvárosi autós bemutató miatt forgalom- és parkolási korlátozások lesznek Budapest belvárosában szerda hajnalig - közölték hétfőn a szervezők.

A parkolási korlátozások egyes utcákban, a Bazilika környékén, valamint a Bajcsy-Zsilinszky út József Attila utca és Alkotmány utca közti szakaszán, illetve az Alkotmány utca teljes hosszán, s azok mindkét oldalán lévő keresztutcákban már életbe léptek. A parkolási tilalom május 2-án kora hajnalig lesz érvényben.

Részleges forgalomkorlátozásokra hétfőtől kell számítani különböző időpontokban a pálya építése és bontása miatt a Bajcsy-Zsilinszky út Erzsébet tér és Nyugati tér közötti szakaszán, valamint az V. kerület, Alkotmány utca Bajcsy-Zsilinszky úti kereszteződése és a Kossuth tér közötti részen. Teljes forgalomkorlátozás lesz érvényben május elsején 10 órától 20 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca teljes szakaszán. A rendezvény több tömegközlekedési járat útvonalát is érinti. Ezek terelt, illetve rövidített útvonalon közlekednek a hétvégén.

A lezárásokra azért van szükség, mert Jenson Button Forma-1-es brit versenyző május 1-jén egy Forma-1-es McLarennel próbál sebességrekordot dönteni a belvárosban. A pilóta kedden délután 2 és 5 óra között háromszor is végigszáguld tavalyi McLaren MP4-26-osával a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcán befordulva a Parlament felé. Az eseményről az [origo] is élőben tudósít majd, a tíz legfontosabb tudnivaló pedig itt olvasható.