Menni készül Réthelyi Miklós

Vágólapra másolva!
A nemzeti erőforrás miniszter megerősítette, hogy a várható kormányátalakítás miatt távozni fog posztjáról. Az [origo] információi szerint  Réthelyit Balog Zoltán váltja majd.
Vágólapra másolva!

A kormányátalakítás benne van a levegőben, akár már a közeljövőben megtörténhet a csere - erősítette meg a Népszabadságnak Réthelyi Miklós, hogy távozni készül a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) éléről.

A humán csúcstárca vezetője a lapnak hangsúlyozta, "minderről a miniszterelnök úr kompetenciája dönteni". A döntés rólunk is szól - tette hozzá.

Réthelyi a Népszabadság kérdésére nem cáfolta, hogy Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár lehet az utóda.

Az [origo] információi szerint a várható kormányátalakítással két miniszter távozik, két államtitkár miniszterré lép elő, a frakcióvezető pedig államtitkár lesz. Réthelyit várhatóan a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságát vezető Balog Zoltán váltja majd.

Miután Balog Zoltán a felzárkóztatási ügyeket is megtartja, sőt, az egyházügyi államtitkárság is átkerül a Nefmihez, végképp mamutszervezetté válik az eddig is legnagyobbnak számító csúcsminisztérium: az oktatással, egészségüggyel, kultúrával, szociális és családügyekkel, illetve sporttal együtt így ugyanis már hét önálló területet felügyel majd a tárca, illetve az azt vezető miniszter.