Egy cigaretta miatt égtek ki az autók a Nyugatinál

Vágólapra másolva!
Egy eldobott cigarettacsikk miatt égett ki teljesen négy autó a Nyugati pályaudvar közelében szerdán. A Stollár Béla utcában 100-150 méter hosszan égett egy lakatlan ingatlan körüli állványzat, összesen hét autó sérült meg.
Vágólapra másolva!

Eldobott cigi okozhatta a tüzet a Nyugatihoz közeli Stollár Béla utcában szerdán a kigyulladt épület tulajdonosának képviselője szerint. A tűzben egy lakatlan ház külső állványzata égett le, az állványzat közelében négy parkoló autó teljesen kiégett, három autóban pedig kisebb károk keletkeztek.

Kovács Attila, a DVM Group képviselője az [origo]-nak elmondta, hogy az utcán eldobott cigarettacsikk meggyújthatott egy rongyot, a tűz továbbterjedt, az állványzat pedig leégett. Kovács Attila csütörtöki szavait megerősítette az [origo]-nak Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője is, aki szerint emberi mulasztás, feltehetőleg egy eldobott csikk okozhatta a tüzet.

A szerdai tűzben 100-150 méter hosszan égett a lakatlan épület (a korábbi Zrínyi nyomda) melletti állványzat az V. kerületi Stollár Béla utcában. Az egyik kiégett autó tulajdonosa a helyszínen az [origo] tudósítójának még szerdán azt mondta, a tűzoltók azt javasolták neki, hogy tegyen ismeretlen tettes ellen feljelentést. Kovács Attila szerint a tűzért nem felelős az épület tulajdonosa, azonban a DVM Group biztosítása kiterjed a tűzkárra is. Az épületben nem keletkezett komoly kár, a tulajdonos az ingatlant irodaházzá kívánja alakítani.