Beszámíthatók a soproni gyilkosok

Vágólapra másolva!
Az elmeorvos szakértők nem találtak a három fiatalnál olyan mentális problémát, amely kizárná a büntethetőségüket - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Napokon keresztül vizsgálták elmeorvos szakértők a soproni tini gyilkosokat, és a Blikk információi szerint egyiküknél sem találtak olyan mentális eredetű problémát, amely kizárná a büntethetőségüket.

A három fiatal április 17-én ment a soproni lövészklubba, és a sporttelep elnökét előre eltervezetten kivégezték. Agyonlőttek egy másik férfit is a klubban, majd a gyilkosságok után kaszinózni mentek.

A három fiatal - V. Roland (19), T. Attila (19) és M. Tamás (18) - fellebbezett előzetes letartóztatása ellen, ezt azonban elutasította a bíróság.

A Blikk úgy tudja, hogy a véres akció ötletgazdájának tervéről többen is tudtak. A nyomozás során felmerült, hogy V. Roland azért akart fegyvert szerezni, hogy végezzen egy orvossal, akiről úgy vélte, felelős a több évig betegeskedő édesanyja haláláért. A Blikk úgy tudja, a fiú nem egyszer említette, hogy amint lehetősége lesz rá, végez az orvossal. V. Roland nem mutatott megbánást, és közömbös arccal hallgatta a bírót, aki az előzetes letartóztatásáról beszélt.