Elmegyógyintézetben vizsgálják a kulcsi gyilkost

Kulcs, négyes gyilkosság, Garamvölgyi László az elkövető fényképét mutatja a helyszínen
Vágólapra másolva!
A kulcsi négyes gyilkosság elkövetőjét elmegyógyintézetbe szállították, ahol az igazságügyi szakértők azt vizsgálják, hogy beszámíatható, vagyis ennek megfelelően büntethető-e. Egyhónapos megfigyelés alatt tartják a férfit.
Vágólapra másolva!

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben vizsgálják H. Csanád Jutas elmeállapotát - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika. A kulcsi férfi április elején megölte négy családtagját, három embert pedig megsebesített. A 23 éves férfit egy hónapig tartják majd megfigyelés alatt, ezután derül ki, hogy büntethető-e.

Fotó: Mudra László [origo]
A kulcsi gyilkos fényképét mutatja egy rendőr

A gyilkosság helyszínén elkövetett betöréses lopás ügyében a százados hangsúlyozta, hogy a nyomozás ismeretlen tettes ellen folyamatban van. Azt továbbra sem tudják, mi tűnt el a családi házból, mert a gyanúsított édesanyja továbbra is kórházban van. Az ingatlanon talált emberi csontokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a terület feltárását befejezték. Az ügyben indított közigazgatási eljárást napokon belül megszüntetik, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy ott korábban temető volt. A vizsgálatok szerint a csontok legalább ötven éve fekszenek a földben. (A kulcsi gyilkosságokról szóló cikkeinket itt olvashatja el.)

A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. A gyanúsított a kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A férfit április 8-án 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Törvényszék.