Elbukták havi járadékukat az MTV nagy öregjei

Vágólapra másolva!
Nem fizetik ki a Magyar Televízióban évtizedeken át dolgozó 12 örökös tag havi 240 ezer forintos életjáradékát - írja a Népszava. Az MTV közölte, nincs már pénzük erre, a médiaszolgáltató alap pedig azt állítja, hogy nem került át hozzá a pénzt kezelő alapítvány.
Vágólapra másolva!

Nem kapják havi 240 ezer forintos életjáradékukat az MTV örökös tagjai - írja a Népszava. Az MTV-nek 12 úgynevezett örökös tagja van, olyan emberek, akik évtizedeken át dolgoztak a Magyar Televízióban. Az MTV 2004-ben hozott létre egy alapítványt az ő támogatásukra. Örökös tag Balogh Mária, Bíró Istvánné, Bíró Miklós, Bednai Nándor, Czabarka György, Horváth Lóránt, Horváth Ádám, Kudlik Júlia, Lénárt István, Sík Igor, Vitray Tamás és a nemrég elhunyt Vértessy Sándor. Korábban pedig Antal Imre is a társasághoz tartozott.

Az MTV a Népszavának azt mondta, az új közszolgálati médiarendszerben már csak megrendelő vállalatként működik, így a költségvetése nem teszi lehetővé a finanszírozást. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerint pedig az alapítványok nem kerültek át automatikusan az alaphoz. Az MTV a lap szerint azt ígérte, az MTVA-val közösen keresik a jogszerű megoldást a járadék folyósítására.