Rákaptak a szökésre a tolnai gyerekotthonok lakói

Vágólapra másolva!
Tavaly 120 gyerek szökött meg Tolnában, nagy többségük nevelőotthonból. Bár mindenkit megtaláltak, volt olyan lány, aki 33-szor lépett le. Az idén négy hónap alatt 99 gyerek tűnt el nyomtalanul otthonról vagy az őt nevelő intézményből.
Vágólapra másolva!

Jelentősen megnőtt tavaly a szökések száma a tolnai gyermekotthonokban - írja a Tolnai Népújság internetes kiadása. Tavaly 120 gyerek tűnt el a megyében, összesen 410 bejelentés érkezett miattuk, mert volt olyan gyerek, aki 33-szor szökött meg. A legfiatalabb eltűnt 10 éves volt, a megszökött gyerekek több mint kétharmada nevelőotthonból lépett meg.

Az idén eddig 147 eltűnést regisztrált a megyei rendőrség, összesen 99 gyerek tűnt el négy hónap alatt. A Tolna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője szerint az eltűnések számának emelkedése mögött összetett okok állnak. Az egyik ok szerinte az, hogy a legtöbben kamasz korban kerülnek be a szakellátás rendszerébe, már kialakult személyiséggel és olyan súlyos magatartási problémákkal, amelyeket a gyerekvédelmi szakellátás nem tud kezelni.