Harmincezerre büntették Pintér sofőrjét

Vágólapra másolva!
A belügyminiszter autójának vezetője a pénzbüntetés mellett figyelmeztetést is kapott, miután mozgássérülteknek fenntartott helyen parkolt. A rendőrség - a Hvg.hu értesülései szerint - még vizsgálja, hogy mit csináljon Balsai István szabálysértésével, aki a forgalommal szemben hajtott. 
Vágólapra másolva!

Fegyelmi eljárásban harmincezer forintos pénzbírásággal sújtották a belügyminiszter szolgálati autójának sofőrjét, mert jogosulatlanul használta a képviselői irodaház előtti parkoló egyik, mozgássérültek számára fenntartott helyét. Makula György, az ORFK szóvivője szerint az országos rendőrfőkapitány által elrendelt és lefolytatott fegyelmi eljárásban megállapították, hogy sofőr hétfőn jogosulatlanul használta az irodaház előtti parkoló mozgássérülteknek fenntartott helyét. Pintér Sándor akkor elismerte, hogy az ő szolgálati autójáról volt szó. Mint magyarázta, a sofőr kitette őt az irodaház főbejárata előtt, és utána keresett parkolóhelyet. A Hvg.hu úgy tudja, a sofőrt figyelmeztetésben is részesítették.

A lap értesülései szerint a rendőrség még vizsgálja Balsai István alkotmánybíró ügyét, aki szerdán S 80-as Volvójával szembe haladt a forgalommal a budapesti Donát utcában. Balsai István az Atv.hu-nak azt mondta, azért hajtott a menetiránnyal szemben egy rövid ideig, mert az autója "eleve abba az irányba állt".

Mivel az alkotmánybíró autóját nem rendőr észlelte, az objektív felelősség szabályai alapján pedig ez feltétel lenne, még vizsgálják, hogy a Balsai által elkövetett szabálysértés kimenetele mi lehet.