Tizenöt év a brutális hajléktalannak

Vágólapra másolva!
A debreceni férfi egy szintén hajléktalan nővel végzett. A bíróság az emberölés körülményei miatt zárt tárgyalást tartott.
Vágólapra másolva!

Jogerősen 15 év fegyházbüntetést szabott ki csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla arra a hajléktalan férfira, aki egy szintén hajléktalan nőt ölt meg a városban tavaly márciusban, brutális kegyetlenséggel. Koszta János, a intézmény sajtószóvivője elmondta, az ügy körülményei és az elkövetés módja, valamint a sértett iránti kegyeleti okok miatt zárt tárgyalást rendelt el a táblabíróság, csak az ítélethirdetés volt nyilvános.

Az ítélőtábla különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek a 49 éves Bereczki Sándort. A jogerős ítélet enyhítette a Debreceni Törvényszék első fokú határozatát, a 17 év fegyházbüntetést.

Az 58 éves nő holttestére 2011. március 16-án reggel találtak rá járókelők a debreceni Fényesudvar nevű lakótelep melletti erdős területen. A rendőrök röviddel a bejelentés után a közelben elfogták az elkövetőt. A férfi közös italozás után bántalmazta a nőt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.