LMP-Jobbik-összefogás Simicska miatt

Vágólapra másolva!
Az LMP támogatni fogja a Jobbik által kezdeményezett, a "kormány mögött álló" cégbirodalom állami megbízásait vizsgáló parlamenti bizottság felállítását - ismertette pénteken az MTI kérdésére a képviselőcsoport döntését Jávor Benedek frakcióvezető.
Vágólapra másolva!

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője kedden jelentette be, hogy pártjuk országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendelései jogszerűségének átvilágítása érdekében.

Jávor Benedek az MTI-nek azt mondta, az LMP alapvetően eddig is támogatta a vizsgálóbizottságok munkáját. A "kormányközeli oligarchák ügye" ráadásul kiemelten fontos a számunkra, a témára többször is felhívtuk a figyelmet, és Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes a parlamentben "hétfőn folytatott egy történelminek is nevezhető összecsapást Orbán Viktorral" - közölte.

Kitért arra is, hogy egyelőre vizsgálják a javaslatot, és ha az napirendre kerül a parlamentben, akkor megfontolják, hogy esetleg kiterjesszék-e a vizsgálatok körét.

A két párt összefogása ugyanakkor nem elegendő a vizsgálóbizottság felállításához, ahhoz az összes képviselő legalább egyötödének támogatására van szükség.