A bejárónő próbálta keltegetni a halott TriGránit-vezért

Bartha Ferenc, a Bartha Ferenc, a Gránit Bank igazgatóságának elnöke
Vágólapra másolva!
Engedély nélkül tartott fegyverrel vethetett véget életének a TriGránit Holding hétfőn elhunyt elnöke - állítja a Blikk. A lap szerint az öngyilkosság pillanatában Bartha Ferenc egyik gyereke is a házban tartózkodott, a milliárdos holttestét mégis a bejárónő fedezte fel hétfő reggel.
Vágólapra másolva!

Családtagjai is a házban voltak, amikor tihanyi villájában hétfőn feltehetően öngyilkos lett a TriGránit Holding milliárdos elnöke, Bartha Ferenc - írja a pénteki Blikk meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A lap szerint az öngyilkosságot elkövető férfi a dolgozószobájában lőtte agyon magát, de a lövést vélhetően nem hallotta meg sem a sógora, sem a házban tartózkodó egyik gyermeke.

A Blikknek Bartha bejárónője azt mondta, hogy ő fedezte fel a holttestet hétfő reggel. Az asszony először nem is fogta föl, hogy a dolgozószobában ülő férfi halott: azt hitte, hogy rosszul van, ezért oda is ment, hogy felrázza. Csak miután megrázta, derült ki, hogy a férfi már nem él, de a bejárónő állította, hogy ő nem látott semmilyen sérülést vagy lövésnyomot a ház urán.

A Blikk úgy tudja, hogy Bartha engedély nélkül tartott fegyverrel vetett véget életének. Bejárónője sosem látott nála fegyvert, és hatalmas tihanyi luxusvillájában sem találkozott fegyverekkel.

Mivel a milliárdos nem hagyott hátra búcsúlevelet, továbbra sem lehet tudni, miért lett öngyilkos. Bartha Ferencet hétfőn reggel tihanyi hétvégi házában találták holtan, és a rendőrség szerint idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított, melynek során igazságügyi orvos-, illetve fegyverszakértő bevonásával vizsgálják a körülményeket.

Bartha Ferenc 1988-tól 1990-ig a Magyar nemzeti bank elnöke volt. 2003-tól a TriGránit Holding Ltd. elnöke, 2010-től a Gránit Bank Zrt. Igazgatóságának elnöke volt. Vasárnap a tihanyi művelődési házban még megnyitotta a Bujtor István színész, rendező születésének 70. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást.