Életveszélyes 3-as metróról ír egy BKV-dolgozó

Vágólapra másolva!
Több szakaszon is életveszélyesek a vágányok, az alagútban pedig egyre több helyen tapasztalható szivárgás a 3-as metró vonalán - írja az Index a BKV-nál dolgozó egyik karbantartó levelére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Drámai hangú levelet írt a 3-as metró egyik karbantartója a Budapesti Metróért Egyesületnek, amelyben azt írja, hogy a vágányok több szakaszon is életveszélyesek - írja az Index.

A levélben - amelyet változtatás nélkül közölt a portál - többek között arról ír a karbantartó, hogy a metró folyamatos és zavartalan működtetése a dolgozók vállát terheli, és ennek a 3-as vonalon egyre kevésbé tudnak eleget tenni. "Az alagútban egyre több helyen tapasztalható szivárgás, a vágányok több szakaszon is életveszélyesek, már a 40 km/órás korlátozás sem segítene, és a népligetihez hasonló baleset bármelyik állomáson bármikor előfordulhat."

"Sok helyen az oldalfalakon található márványlapok is bármikor leeshetnek, mivel az elmúlt 20 évben szinte sehol nem végeztek komolyabb karbantartást és szerkezeti-statikai vizsgálatokat" - olvasható a levélben. A karbantartó állítása szerint a problémát már többször is jelezték a tavalyi metrótűz óta mind a BKV, mind a főváros felé, de csak ígéreteket kaptak. "A metróvonalon a szerkezeti hibák már annyira kritikusak, hogy egy esetleges azonnali műszaki beavatkozásnak az egész vonalat érintenie kellene. A 2-es vonalhoz hasonló szakaszos felújítás lehetősége az állandó balesetveszély miatt meglátásom szerint nem kivitelezhető" - írja.