Vágólapra másolva!
Három településen tartanak ma időközi önkormányzati választást. A Heves megyei Balatonon polgármestert és képviselő-testületet, a Csongrád megyei Pitvaroson polgármestert, míg a Fejér megyei Dunaújvárosban egy képviselőt választhatnak a helyiek.
Vágólapra másolva!

Az 1100 lakosú Heves megyei Balaton azért kellett kiírni az időközi választást, mert képviselő-testület feloszlatta magát. Az 1550 lakosú Csongrád megyei Pitvaroson megüresedett polgármesteri helyért ketten indulnak. A Fejér megyei Dunaújváros 10. számú egyéni választókerületben az egyik képviselő halála miatt írták ki az időközi önkormányzati választást, helyéért öten versengenek.

A választókat mind a három településen reggel 6 és este 7 óra között várják a szavazókörökben.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, így az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választás napján kampánycsend lép életbe hajnali 0 órától. Néhány héttel korábban az Országos Válsztási Bizottság azért ismételtetett meg egy időközi önkormányzati választást, mert az egyik helyi televízió műsorával megsértette a kampánycsendet.