Az elmeosztályra vitték a kulcsi gyilkost a börtönből

Vágólapra másolva!
Megtörte a magánzárka a kulcsi gyilkost, H. Csanád Jutast, ezért a börtönből elmeorvosi kezelésre kellett szállítani, ahol erős gyógyszerekkel kezelik. A férfi április elején mészárolta le négy családtagját. Ügyvédje szerint a fiatalember maga kérte, hogy pszicjiátriára szállítsák, mert meg szeretne gyógyulni.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint Budapestre, elmeorvosi kezelésre kellett szállítani H. Csanád Jutast, aki a kulcsi négyes gyilkosság miatt volt előzetes letartóztatásban Székesfehérváron.A lap információit az MTI-nek megerősítette Hortobágyi Tibor, a gyanúsított kirendelt védője is, miután meglátogatta H. Csanád Jutast Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben (IMEI).

Az ügyvéd azt mondta: védence maga kérte a gyógykezelését, mert gyógyulni akar. "Normális ember szeretne lenni, olyan, mint amilyen a bűncselekmények elkövetése előtt volt" - fogalmazott Hortobágyi, aki szerint a 24 éves férfi nem bírta tovább a magánzárkát, ezért van szüksége kezelésre, problémáit orvosi kezeléssel kell megoldani. H. Csanád kezdetben jól viselte a börtönt, nyugodt volt, a magánzárkában eltöltött hetek azonban "őt is megtörték". A kihallgatásokon kívül nemigen van módja bárkivel kommunikálni.

Fotó: Mudra László [origo]
A gyilkosságok helyszíne - ekkor még csak keresték a családi ház közelében elbújt férfit

Az ügyvéd kiemelte, hogy a gyanúsított jelenleg is magánzárkában van, nem igényel társaságot. A nyugtatóknál "keményebb" pszichiátriai gyógyszereket is kap. Minden nap találkozik pszichológusokkal, pszichiáterekkel, hogy "kialakuljon nála a betegségtudat és a belátási képesség". Hortobágyi közölte: más oka is van, amiért védence Budapesten tartózkodik. A Székesfehérvári Törvényszék fogva tartása helyéül az IMEI-t jelölte meg, hogy az elmeorvosi szakértői vizsgálatot is lefolytathassák a szakemberek. Ennek célja megállapítani, büntethető-e a fiatalember.

A kulcsi bűncselekményre április 6-án derült fény, a gyilkos négy családtagját mészárolta le módszeresen. A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. A gyanúsított a kihallgatásakor azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön élt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A férfit április 8-án 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Törvényszék.