Vágólapra másolva!
Emberölés kísérletében találta bűnösnek a Pécsi Ítélőtábla azt az anyát, aki tavaly tavasszal megpróbálta saját gyógyszereivel megmérgezni egyéves gyerekét, majd önmagával is végezni próbált. A bíróság jogerősen enyhítette a büntetését, az indoklás szerint azért, mert a gyereknek beadni próbált gyógyszermennyiség nem volt halálos adag.
Vágólapra másolva!

Enyhítette a Pécsi Ítélőtábla annak a szenyéri nőnek a büntetését, aki tavaly áprilisban gyógyszerekkel akarta megölni 13 hónapos gyermekét. Míg első fokon a nőt két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, jogerősen egy év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A megromlott idegállapota és dühkitörései miatt korábban pszichiátriai kezelésre szoruló nő szeretett volna elköltözni a vele rendszeresen összetűzésbe kerülő szüleitől a korábbi élettársi kapcsolatából született kisfiával, de hitelkérelmeit a bankok elutasították. Tavaly tavasszal határozta el, hogy gyermekével és önmagával is végez.

Az anya 2011. április 7-én több, számára felírt gyógyszert ledarált, a gyermek tápszerébe keverte, majd este megpróbálta megitatni a kisfiúval, a gyermek azonban csak néhány kortyot ivott belőle. A nő a maradék tápszert kiöntötte, és megpróbálta felvágni az ereit, de csak hámsérülést okozott magának.

A gyermeket a nagyszülők másnap kórházba vitték, miután észrevették, hogy túl nyugodt, és nem tudja magát megtartani. Az anya a kórházban egy nővérnek sietve átadott egy kézzel írt cédulát, rajta a gyerekének beadott gyógyszerek nevével, majd elmenekült. A gyermeknek kimosták a gyomrát, és megállapították, hogy enyhe nyugtatómérgezést kapott.

A táblabíróság a 25 éves nőt 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés kísérletében találta bűnösnek. A jogerős ítélet az indoklás szerint azért enyhítette a büntetését, mert a vádlott által adott gyógyszermennyiség nem volt halálos adag.