Mága- és Demjén-CD-ket sikkasztott egy cég

Vágólapra másolva!
Demjén Ferencet és Mága Zoltánt is megkárosította az a zeneipari cég, amelyet összesen félmilliárd forintos sikkasztással gyanúsít a rendőrség és az adóhatóság.
Vágólapra másolva!

Ismert zeneművészeket is megkárosító, mintegy félmilliárd forintos sikkasztási ügyet derítettek fel a rendőrség és az adóhatóság nyomozói - számolt be a két szervezet képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a lefoglalt termékekkel az érintettek kártalanítása maradéktalanul megvalósulhat.

Három nagy zeneműkiadó egymástól függetlenül tett feljelentést a rendőrségen az ország legnagyobb terjesztővel szemben, mert a cégnek már 2010-ben elszámolási nehézségei voltak, a múlt évben pedig nem tudott elszámolni azokkal a hanghordozókkal, amelyeket a kiadók nagykereskedelmi áron, bizományi értékesítéssel adtak át számára. A két szervezet a múlt pénteken, egy cég budapesti telephelyén összesen 54 raklap, 8 537 doboz, 200 ezer darab CD-t foglaltak le, amelyek értéke eléri a félmilliárd forintot.

A rendőrség közlése szerint az ország legismertebb és feltörekvő művészeinek, eladóinak, zenekarainak hanghordozóit a MusiCDome Kft. értékesítés céljából vette át közvetlenül a kiadótól a közvetítői, terjesztői díjjal együtt, de a termékeket nem adta tovább, hanem azokat egy harmadik, szerződésen kívüli cégnél rejtette el feltehetően azzal a céllal, hogy majd a későbbiekben sajátjaként értékesíti.

A károsultak között van Demjén Ferenc Kossuth-díjas zenész, zeneszerző is, akit korábbi sajtónyilatkozatai szerint 10 millió forinttal károsított meg az eljárás alá vont cég. Szintén több ezer CD- és DVD-lemezét sikkasztották el Mága Zoltán hegedűművésznek is, de a rendőrség közlése szerint a lefoglalt hanghordozók értékelése alapján tovább bővülhet a sértettek köre.