Rokkanthelyre parkolt a parlament előtt egy jobbikos képviselő

Vágólapra másolva!
Gyenes Géza, a Jobbik képviselője, a Magyar Orvosi Kamara főtitkára a tulajdonosa annak a Nissan Juke-nak, amelynek képe bejárta pénteken az internetes fórumokat: az autó ugyanis az országgyűlés rokkantparkolójába állt be, méghozzá két autó helyét elfoglalva, keresztben. A politikus pártja sajtósainak elismerte a vétségét, bocsánatot kért az ízléstelen szabálysértésért, és kifizeti a bírságot, ha megbüntetik.
Vágólapra másolva!

Két autó helyét is elfoglalva, keresztben állt be nagy értékű autójával egy képviselő a pénteki ülésnap idején az országgyűlés rokkantparkolójába. Az esetet az LMP egyik munkatársa örökítette meg és tette fel internetes blogjára, azzal a megjegyzéssel, hogy a járművet nem először látja hasonló helyzetben.

Forrás: demokrácia 3.0

A Nissan Juke típusú autó az országgyűlés alelnökeinek fenntartott, rokkanthellyel szomszédos beállók egyikét is elfoglalta, az elkövető az [origo] információi szerint azonban nem a Ház valamelyik alelnöke, hanem a jobbikos Gyenes Géza volt. A Magyar Orvosi Kamara főtitkárát nem sikerült elérnünk, de a párt sajtóosztályának kérdésére a politikus információink szerint elismerte a hibáját, és azt mondta, vállalja a tette következményeit, befizeti a szabálytalanságért járó büntetést is.

Gyenes Géza a TV2 Tények című műsorában azt mondta: más programja miatt késve ért oda az ülésre, és addigra tele volt a parkoló, máshol nem talált helyet. A felfestések ellenére, azt mondja, nem látta, hogy a tilosban áll. "Gyakorlatilag nem vettem észre, hogy ez milyen parkoló, az autóból nem is nagyon látni, mert állítólag épp a földre volt ráfestve ez a jel. Nem vettem észre, figyelmetlen voltam." Gyenes Géza hozzátette, ha a parlament hivatala vagy bárki megbünteti, akkor kifizeti a büntetést.