Törpapázott a kormányzásra készülő Vona

Vágólapra másolva!
Novák Elődöt egy kommandóshoz, Balczó Zoltánt Törpapához, Szegedi Csanádot pedig egy ökölhöz hasonlította Vona Gábor a Jobbik kongresszusán. Vona szerint a Fidesz úgy tett, mintha a Jobbik programját valósítaná meg, de a kormánypárt "Gyurcsány módjára él".
Vágólapra másolva!

"A következő elnökségnek arra kell készülnie, hogy 2014-ben az országot a Jobbik irányítja" - mondta Vona Gábor pártelnök a Jobbik szombati tisztújító kongresszusán a Budapesti Kongresszusi Központban. A küldöttek kora délután választják meg az elnököt - erre a posztra Vona Gábor az egyetlen jelölt -, valamint nyolc jelölt közül a hat alelnököt.

Vona Gábor a kongresszusi beszédében egyenként jellemezte az eddigi alelnököket. Balczó Zoltánt például úgy jellemezte, hogy "nagyon jó Törpapa, aki nyugodtan ül, amikor Hókuszpók megjelenik", hozzátéve, hogy Balczót azzal vádolják, hogy mérsékelt, de szerinte úriember. Novák Elődről azt mondta, hogy a " párt fenegyereke, aki élvezettel vállalja a legnehezebb feladatokat, és végrehajtja, mint a legjobb kommandós". Szerinte külön erénye, hogy a Fideszben Novák a legnépszerűtlenebb jobbikos politikus.

Szegedi Csanádról azt mondta, hogy ő a párt ökle, egy gyújtóhangú szónok, aki ebben talán a legjobb a pártban. Vona megjegyezte, hogy megpróbálták szembefordítani őket egymással, de nem sikerült, mert Szegedi Csanád nem a munkatársa vagy üzlettársa, hanem a bajtársa.

Vona Gábor a Jobbik elmúlt két évét sikeresnek nevezte, habár szerinte a "Fidesz-KDNP kormány megpróbálta vitorláinkból kifogni a szelet. Azt mondta, a Fidesz úgy tett, mintha megvalósítaná a Jobbik programját, de "ez hamis, mert a Fidesz jobbra beszél, de Gyurcsány módjára él". A Jobbik eredményei között említette azt, hogy a parlament elfogadta a kettős állampolgárságot, hogy van Trianon-emléknap és hogy 2014-től nem lesz képviselői álláshalmozás. Hozzátette, hogy "a keleti nyitást sem saját kútfőből találta ki a Fidesz".

Vona beszédében megemlítette a betiltott Magyar Gárdát is. Azt mondta, amíg elnök lesz, a Gárda kezét nem fogják elengedni, és azt ígérte, hogy "lesz még a Hősök terén fekete mellényben Gárda-avatás".