Többen is megsérültek a siófoki Tesco leszakadt mennyezete alatt

Vágólapra másolva!
Többen könnyebben megsérültek, két ember pedig kórházba került, miután leszakadt a siófoki Tesco állmennyezete. A rendőrség eljárást indított.
Vágólapra másolva!

Leszakadt az álmennyezet a siófoki Tesco áruházban hétfőn kora délután, többen könnyebben megsérültek. Páli Richárd, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a siófoki szupermarket gyorséttermi részében a légelszívó karbantartási munkálatai közben szakadt le a teljes álmennyezet a hozzá kapcsolt berendezési tárgyakkal együtt.

A törmeléket átvizsgáló tűzoltóknak két könnyű sérültről van tudomásuk, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata viszont úgy tudja, hogy öten sérültek meg könnyebben. A Tesco hétfő délután kiadott közleményében jelezte, hogy az egyelőre ismeretlen okból bekövetkezett balesetnek négy könnyű sérültje van, akiket a helyszínre kiérkező mentők elláttak, kettőt közülük további vizsgálatokra kórházba szállítottak.

A siófoki rendőrkapitányság megkezdte a tanúk kihallgatását, és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt nyomozást rendelt el. Az áruházlánc közölte, a cég belső vizsgálata annyit már megállapított, hogy a külső karbantartó cég alkalmazottai több ponton is hibáztak. A Tesco megteszi a szükséges lépéseket a karbantartó céggel szemben, de további információt a vizsgálatok lezárultáig nem ad az ügyről.