Csapatot hirdetett Áder János

Vágólapra másolva!
A köztársasági elnök hivatalában a jövőben öt igazgatóság működik. Volt diplomata is lehetőséget kapott, de a vezetői csapat tagja lett Mádl Ferenc egykori irodavezetője is.
Vágólapra másolva!

Összeállította a csapatát Áder János köztársasági elnök. A hivatal keddi közleménye szerint a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) vezetője Haszonicsné Ádám Mária jogász lett. Mint írták, az új főigazgató kinevezését megelőzően a fővárosi kormányhivatal főigazgatója volt, 2005 és 2010 között a fővárosi önkormányzat aljegyzői feladatát látta el. Haszonicsné Ádám Mária ellátja a KEH jogi és majd alkotmányossági igazgatósága szakmai vezetését is - tették hozzá.

A KEH Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője Gróh Gáspár irodalom- és művelődéstörténész, kritikus, szerkesztő, közíró lett. Gróh Gáspár 1998 és 2002 között kormány-főtanácsadó, 2003-2005 között a KEH Társadalompolitikai Főosztályának vezetője, 2006-tól 2011-ig Mádl Ferenc volt köztársasági elnök irodavezetője volt.

A KEH Külügyi Igazgatóságának vezetői posztját mostantól Szőke László hivatásos diplomata tölti be, aki 1998 óta van nagyköveti rangban: külszolgálatot látott el Washingtonban, Bagdadban, Stockholmban. A Külügyminisztérium helyettes államtitkáraként az európai kétoldalú kapcsolatok, illetve a nemzetközi szervezetek ügyeivel foglalkozott. Kinevezését megelőzően négy évig Magyarország prágai nagykövete volt.

A KEH Sajtóigazgatóságának vezetésével Altorjai Anitát bízták meg, aki 1998 óta az Országgyűlés sajtófőnöke volt. Azt megelőzően pedig 1988-tól a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetőjeként belpolitikai, gazdasági és szolgáltató műsorok készítésében vett részt.

A KEH Gazdasági Igazgatóságának vezetője Szabó György közgazdász lett, aki 1994-től pénzügyi területen dolgozott. Szabó György 2010 szeptembere óta hivatalvezető-helyettesi feladatokat látott el a KEH-nél a gazdálkodás és üzemeltetési szakterület vezetőjeként - olvasható a hivatal közleményében.

A KEH módosított alapító okiratát május 12-én tette közzé Áder János államfő. E szerint a KEH-ben ezentúl öt igazgatóság működik majd: a jogi és alkotmányossági, a társadalmi kapcsolatokért felelős, a külügyi, a gazdasági és a sajtóigazgatóság. A Hivatalos Értesítőben megjelent dokumentum szerint a Köztársasági Elnöki Hivatalt a határozatlan időre kinevezett főigazgató vezeti, aki ellátja a hivatal általános képviseletét.