A temetőgondnokkal lopatta a köveket egy sírköves

Vágólapra másolva!
Többrendbeli lopás miatt indult eljárás egy dombóvári sírköves és egy temetőgondnok ellen. A két férfi sírok fedlapjait és kiegészítőit lopta el, hogy ismét eladhassa azokat.
Vágólapra másolva!

Akár három év börtönt is kaphat egy dombóvári temetőgondnok és egy sírköves vállalkozó, akik sírok fedlapjait és kiegészítőket loptak az újdombóvári temetőként ismert sírkertből. A rendőrség közleménye szerint az eljárás egy hozzátartozó bejelentése alapján indult még tavaly szeptemberben.

A nyomozás során kiderült, hogy a sírköves megadta a szükséges fedlapméreteket, a temetőgondnok pedig kiválasztotta azt a sírt, amely megfelelt a rendelésnek és tapasztalata szerint a hozzátartozók sem látogatnak túl gyakran. A sírköves ezután egyszerűen beállt autójával a temetőbe, leemelték a fedlapokat, melyeket kisebb felújítás után ismét eladtak.

A kár pontos mértéke még nem ismert, mert azt szakértőnek kell megahatároznia, de a feljelentést tevő hozzátartozójának sírjáról ellopott fedlap és a virágtartók körülbelül százezer forintot értek. A dombóvári rendőrkapitányság többrendbeli lopással gyanúsította meg a két férfit, akik elismerték tettüket, és jelenleg szabadlábon védekezhetnek.