Alibit igazolna a Fenyő-gyilkosság új gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Kétséges, hogy a DNS-minták egyezése bizonyítja a nemrégiben Szlovákiában őrizetbe vett Ladislav T. bűnrészességét Fenyő János meggyilkolásában - értesült a Magyar Nemzet. A rendőrség korábban azzal gyanúsította, hogy ő vezette a bérgyilkos autóját, bár jogosítványa nincs.
Vágólapra másolva!

Nem ismerte Fenyő Jánost, ahogy a médiavállalkozó meggyilkolásának helyszínét, a budapesti Margit körutat sem, és nem is járt ott - állítja a Magyar Nemzet szerint Ladislav T., akit Szlovákiában vettek őrizetbe, majd adtak ki Magyarországnak.

A médiavállalkozó halálának körülményeit vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda azzal a gyanúval kérte a gyanúsított elfogását a szlovák hatóságoktól, hogy ő vezette azt az autót, amely 1998 februárjában a helyszínre szállította a bérgyilkost.

A Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a rendőrség jelenleg már nem ezt írja a férfi számlájára, hanem csak azt, hogy ott volt a kocsiban, illetve segített a fegyver beszerzésében. A nyomozók mindezt arra a DNS-mintára alapozzák, amelyet a járműben fellelt tárgyak egyikén találtak. A lap ugyancsak pontosan meg nem nevezett forrásból úgy tudja: elképzelhető, hogy a férfi alibit tud igazolni a Fenyő-gyilkosság időpontjára.

Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában, a Margit körút sarkán a piros lámpánál álló Mercedesében, az autó ablakán keresztül kilenc milliméteres sorozatlövő fegyverrel lőtték fejbe. Gépkocsija mellett egy régi típusú Mitsubishi fékezett le, és a merénylő ebből kiugorva adta le a sorozatot. A rendőrség még aznap megtalálta a tettes kesztyűjét, sapkáját és dzsekijét, valamint a fegyvert, egy Agram-2000-es típusú, hangtompítós géppisztolyt, amelyet a tettes menekülés közben eldobott. Az elkövetés módja profi bérgyilkosra utalt.

Tavaly februárban Szlovákiában Magyarországon kiadott európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vették Jozef Rohácot, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő ölte meg Fenyő Jánost, továbbá a neve korábban felmerült több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.