Terrorelhárítók ütöttek rajta fegyvereseken

Vágólapra másolva!
Hattagú bűnözőcsoport négy tagját fogták el négy helyszínen kedd hajnalban a TEK munkatársai. Őrizetbe vételük mellett zsarolás, illetve egy szigetszentmiklósi ház fegyveres megtámadása miatt indult eljárás.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője szerdán elmondta, a rendőrség információi szerint egy 23 éves budapesti lakos és öt társa május 13-án késő este megtámadott egy Szigetszentmiklós-Lakihegyen élő családot. A házra több lövést adtak le riasztófegyverből és feltehetően éles lőfegyverből is. Az egyik lövedék áthatolt a terasz ajtaján, és a mennyezetbe csapódott, de senki nem sérült meg.

A támadás előtt ugyanennek a csoportnak néhány tagja életveszélyes fenyegetéssel védelmi pénz megfizetését követelte a főváros X. kerületében egy férfitól, akit társaival együtt körbevettek. A két csoport között az utcán dulakodás alakult ki, többen kést vettek elő, tettlegesség a közelben lévő térfigyelő kamerák miatt nem történt - tette hozzá a PMRFK szóvivője.

Mivel egyes információk szerint a gyanúsítottaknak fegyverük van, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a TEK munkatársai kedd hajnalban négy emberen ütöttek rajta, ötödik társuk később önként jelentkezett.

A rendőrség körözi a csapat hatodik tagját, Guba Zsigmond budapesti lakost, aki mindkét cselekménynél jelen volt.
Az őrizetben lévő gyanúsítottakat kihallgatták, a PMRFK bűnügyi osztálya kezdeményezi előzetes letartóztatásukat - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.