Tűzoltók mentették ki a kétéltű busz utasait

Vágólapra másolva!
Motorhiba miatt kedd késő este leállt a RiverRide városnéző kétéltű busza a Dunán, a Parlament és az Akadémia közötti szakaszon. A mintegy harminc utast a tűzoltók mentették ki.
Vágólapra másolva!

Kedden este 10 óra körül motorhiba miatt menteni kellett a RiverRide városnéző buszát a Dunáról - írja a Turizmus Online. A busz motorja a Parlament és az Akadémia között állt le, egy turistahajó sietett a segítségére.

Harminchárom embert mentettek ki a tűzoltók éjszaka a Dunában rekedt városnéző vízi buszból Budapesten; senki nem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondása szerint a kétéltű vízi jármű a Lánchíd lábánál, a Dunában irányíthatatlanná vált, ezért azonnal riasztották a Szent Flórián Tűzoltóhajót.

Sági János, a hajó kapitányának elmondása szerint a kormányozhatatlan jármű a Lánchíd lábánál magatehetetlenül sodródott a vízben. Az utasok kimentése előtt néhány órával egyébként a Szabadság-hídhoz riasztották őket, mert a hídra felmászott egy férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy leugrik. A fiatalembert végül a tűzoltók beszélték le szándékáról, és saját magától lemászott a hídról.

Fotó: Hirling Bálint [origo]
A kép korábban készült, arra kattintva galéria nyílik!

A Hvg.hu írása szerint a kétéltű busz motorja és hajtóműve között tört el egy "elfáradt" alkatrész, a hibát észlelve a számítógép leállította a motort. A buszon egy 27 fős német csoport utazott, közöttük nem tört ki pánik, senki sem sérült meg, sőt a járművet üzemeltető cég ügyvezetője, Galla Gábor szerint még meg is tapsolták a mentőakció résztvevőit, és borravalót is adtak, amikor a partra értek. A tűzoltóságot a jármű egyik dolgozója hívta ki, ők vontatták a RiverRide buszát a rámpához.

Galla szerint nem lehetett előre látni a meghibásodást, és ahogy a közúti buszoknál és a dunai hajóknál előfordul hasonló hiba, úgy ez a kétéltű járművel is megtörténhet. Hozzátette, a személyzet tagjait felkészítették az esetleges meghibásodások okozta helyzetek megfelelő kezelésére.