23 ezer kilométernyi árkot vizsgál át a katasztrófavédelem

Vágólapra másolva!
A katasztrófavédelem májusban megkezdte a belterületi vízelvezető árkok állapotának országos ellenőrzését, annak érdekében, hogy a személyi sérüléssel vagy a nagy anyagi kárral fenyegető helyzeteket megelőzze - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön. Összesen 23 ezer kilométer árkot vizsgálnak át, eddig kétszáz esetben találtak hiányosságot.
Vágólapra másolva!

Országosan közel 23 ezer kilométernyi belterületi vízelvezetőt vizsgál át a katasztrófavédelem május végéig - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön.

Eddig országszerte közel ezer település vízelvezető árkait, átereszeit vizsgálták meg a hatóságok, hogy kiderüljön, képesek-e a hirtelen lezúduló csapadékot elvezetni. Több mint kétszáz esetben kellett már a helyszínen intézkedni a hiányosságok azonnali megszüntetése miatt.

Az OKF hangsúlyozta: a katasztrófavédelmi szervek részben azért végzik ezt a munkát, hogy ne ismétlődhessen meg a 2010-es Borsod-Abaúj-Zemplén megyeihez hasonló veszélyhelyzet, amelyet a hirtelen nagy mennyiségben lehullott csapadék okozott.

Nyár elején a fontosabb közutak és vasútvonalak melletti fásítások és fasorok állapotának felmérésével folytatják munkájukat az érintett hatóságok és a területek tulajdonosai a katasztrófavédelmi szervek irányításával - olvasható a közleményben.