Budapest testvérvárosa lehet Peking

Vágólapra másolva!
Tarlós István indítványa szerint testvérvárosi megállapodás születhet Peking és Budapest között. A főváros együttműködési megállapodást köthet Sanghajjal és az azerbajdzsáni Bakuval is.
Vágólapra másolva!

Testvérvárosi megállapodást köthet Budapest és Peking, amennyiben a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán jóváhagyja a vonatkozó indítványt.
Tarlós István főpolgármester a javaslatban azt írja, hogy a magyar és a kínai főváros 2005 júniusában úgynevezett barátsági és együttműködési megállapodást kötött, amelyet most testvérvárosi szintre emelnének.

Tarlós célként jelölte meg a kölcsönös információ- és tapasztalatcserét több területen. Budapest emellett három évre egyetértési megállapodást kötne Sanghaj önkormányzatával; ennek célja a kereskedelem, az infrastruktúrafejlesztés, a turizmus, a kultúra és az oktatás területén kialakítandó együttműködés.

Egy másik, szintén a főpolgármester által jegyzett előterjesztés szerint Budapest barátsági és együttműködési megállapodást kötne Azerbajdzsán fővárosával, Bakuval. A dokumentum értelmében elsősorban a városüzemeltetéssel és infrastruktúrával összefüggő területeken fejlesztenék tovább az együttműködést a felek.