Hamis hitelekkel bukott le két banki alkamazott

Vágólapra másolva!
Jó minősítést akart kapni munkaadójától, ezért éveken át fiktív kölcsönszerződéseket gyártott két alkalmazott egy erdőbényei bankfiókban. A két nő ki sem vitte a pénzt a bankból, és mindent pontosan fizetett, éppen ez tűnt fel a munkaadójuknak.
Vágólapra másolva!

Csaló banki alkalmazottak buktak le Erdőbényén, a két női alkalmazott 483 fiktív kölcsönszerződés kötött azért, hogy a fiókjuk jó minősítést kapjon az anyabanktól - közölte a Blikk pénteken. A két nő a papíron hitelként kiutalt pénzt nem is vitte ki a bankból, a banki törelsztőrészleteket pedig pontosan fizették a bank pénzéből - írja a lap.

A két nő, hogy sikeresek legyenek a banki alkalmazottak háziversenyében, éveken át hamisította a hitelszerződéseket és a pénztárkiadási bizonylatokat. A Blikk úgy tudja: a nyomozás szerint a 483 hamisított szerződésből csak hét olyan akadt, amikor a hitel felvevője valós személy volt. Azonban ők sem tudtak arról, hogy nevükre magasabb összegről töltötték ki a hitelszerződést. A két nő nem vezetett saját papírnyilvántartást: évekig fejben tartották, kinek a nevében mikor milyen összeget kell befizetniük.

Azonban a fiók, ahol mindenki pontosan fizetett, feltűnt az anyabanknak is, ezért tavaly revizorok ellenőrizték a könyveket, ekkor derült fény a fiktív szerződésekre. A két nő a rendőrség szerint több millió forintos kárt okozott, ügyvédjük szerint azonban nem követett el bűncselekményt, mert nem származott hasznuk a tranzakciókból.