Tarlós egyik helyettese váltja Rogánt a fővárosi közgyűlésben

Vágólapra másolva!
A nemrég kinevezett új főpolgármester-helyettes, Hutiray Gyula fogja váltani Rogán Antalt a fővárosi közgyűlésben. Rogán azért távozik, mert ő lett a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Várhatóan Hutiray Gyula városfejlesztési főpolgármester-helyettes váltja Rogán Antalt a fővárosi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójában. Erről Tarlós István főpolgármester beszélt egy keddi sajtótájékoztatón.

Hutiray Gyulát tavaly május 25-én választották főpolgármester-helyettessé, ő a beruházásokért, a kiemelt fejlesztésekért, az európai uniós ügyekért, projektmenedzsmentért, valamint a városfejlesztési és városrendezési feladatkörök szakmai irányításáért felel. Hutiray az előző ciklusban tagja volt a Fidesz képviselőcsoportjának, de csak 2010 elején került be, miután egy hely megüresedett.

Rogán Antal kedden jelentette be, hogy június 1-jei hatállyal lemond fővárosi közgyűlési mandátumáról, miután a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjévé választották. A politikus közölte: V. kerületi polgármesteri posztjáról nem mond le, és egy ideig megtartja parlamenti gazdasági bizottsági elnöki tisztségét is.