Osztrák segítséggel fogtak el egy magyar stricit

Vágólapra másolva!
Magyar nőket közvetített és adott el külföldre egy Tolna megyei férfi, akit a múlt héten fogott el az NNI az osztrák hatóságok közreműködésével.
Vágólapra másolva!

Az osztrák és a magyar hatóságok együttműködésével fogtak el Tolna megyében egy emberkereskedelemmel és kitartottsággal gyanúsított férfit - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán. A hatóság rendelkezésére álló adatok szerint T. Gy. Tolnai megyei lakos tavaly prostituáltnak adott el két magyar állampolgárságú nőt Bécsben. Az osztrák férfitól, akinek eladta a nőket, huzamosabb ideje több lakást is bérelt, ezekben szintén prostituáltként foglalkoztatott magyar nőket.

Az NNI tájékoztatása szerint május 21-én Tolna megye egyik kistelepülésén az osztrák hatóságok közreműködésével elfogták és kihallgatták a férfit. Az általa Bécsben foglalkoztatott prostituáltakat is előállították. Az ügyben illetékes bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, a további nyomozást az NNI folytatja emberkereskedelem, valamint kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.