Pár óra alatt ellopták Kolozsvár határából a négynyelvű táblát

Vágólapra másolva!
Szerdán délelőtt négynyelvű, román-magyar-roma-német feliratú táblát szerelt fel Kolozsvár határában az Erdélyi Magyar Néppárt. A táblát alig néhány óra alatt ellopták.
Vágólapra másolva!

Szerdán délutánra ellopták Kolozsvár határából azt a táblát, amit alig néhány órával korábban helyeztek el - erősítette meg az MTI információját a feliratokat kitevő Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke, kolozsvári polgármesterjelöltje.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kolozsvár Nagyvárad felőli bejáratánál szerdán délelőtt helyzete el a négynyelvű, román-magyar-roma-német táblát. A város bejáratától mintegy 500 méterre, az út menetirány szerinti baloldalán álló táblán Kolozsvár neve szerepel románul, magyarul és németül, mellette a város történelmi címere, és az Isten hozta felirat románul, magyarul, cigányul és németül. A tábla alsó felében az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) jele szerepel.

Gergely Balázs, az EMNP alelnöke, a párt kolozsvári polgármesterjelöltje a tábla közelében tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta: azt a többnyelvű táblát szerették volna ekképpen pótolni, amelynek kihelyezéséről 2002-ben döntött a városi tanács, és amely azóta sem került ki a város bejárataihoz. Gergely Balázs elmondta, a következő napokban Kolozsvár többi bejáratához is hasonló táblákat helyeznek el.