Vádat emeltek egy korábbi miniszter ellen

Vágólapra másolva!
Magánokirat-hamisítás miatt vádat emeltek Gyenesei István ellen. Az ügyészség szerint egy olyan megyei képviselő lemondását nyújtotta be Gyenesei, aki nem is akart lemondani.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, a Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere ellen magánokirat-hamisítás miatt - közölte a Székesfehérvári Városi Ügyészség sajtószóvivője. Kató Miklós szerint a Kaposvári Városi Bíróság fogja elbírálni az ügyet.

A közlemény szerint az ügyészségi eljárás a Somogy megyei területi választási bizottság elnöke, Rozsos István feljelentése miatt indult meg. A feljelentés szerint Gyenesei úgy nyújtotta be a Somogy Megyei Közgyűlés egyik képviselőjének, Ormai Istvánnak a mandátumáról való lemondó nyilatkozatát, hogy a képviselő nem is akart lemondani. Az ügyészség szerint a nyomozás megerősítette a feljelentés tartalmát.

A nagyatádi polgármesterként is dolgozó Ormai István szerint a beadványban szereplő keltezés napján, 2011. szeptember 12-én nem írt alá semmilyen lemondó nyilatkozatot, de azt is mondta, hogy 2010 októberében egy ilyen tartalmú, keltezés nélküli biankó nyilatkozatot "kényszer hatására" valóban aláírt.

A Somogyért Egyesület korábban azt közölte, hogy Ormai István az eredeti nyilatkozatát 2011. augusztus végén saját kezű írásával kiegészítve, önként mondott le a megyei közgyűlési tagságáról.