Vágólapra másolva!
A jövőben is következetesen vizsgálni akarja a törvények alkotmányosságát és formai megfelelőségét Áder János egy pénteki bécsi nyilatkozata szerint.
Vágólapra másolva!

Áder az után nyilatkozott így, hogy egy látszólag lényegtelen apróság miatt visszaküldte a parlamentnek a médiatörvény múlt héten elfogadott módosítását.

Áder ugyanakkor a törvény visszaküldésével azt is jelezhette: véget kíván vetni az Országgyűlésben az utóbbi években elharapózott gyakorlatnak, amely szerint a törvényeket az utolsó pillanatban, úgynevezett zárószavazás előtti módosító indítványokkal írják át.

"Első parlamenti beszédemben világossá tettem, hogy az alkotmányban biztosított jogokat és kötelezettségeket maradéktalanul érvényesíteni fogom" - jelentette ki Áder Bécsben. Mint mondta, ehhez tartotta magát, amikor szerdán formai hiba miatt visszaküldte a parlamentnek a módosított médiatörvényt.

"Ehhez fogom tartani magam a jövőben is minden ügyben, ennél kisebb súlyú ügyekben is" - tette hozzá. "Az alkotmányosságát és az eljárási, formai hibátlanságát is vizsgálni fogom a törvényeknek. Ebben szeretnék következetes gyakorlatot kialakítani" - mondta.