Vágólapra másolva!
Az éjszakai élet egyik ismert figurája vesztegethette meg a két őrizetbe vett főrendőrt. V. László a Magyar Nemzet információi szerint a kétes ügyeinek a leplezése érdekében korrumpálhatta az alezredest és az őrnagyot.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet értesülése szerint az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg azt a két vezető beosztású rendőrtisztet, akiket - a vállalkozóval és társával együtt - vett őrizetbe a Központi Nyomozó Főügyészség.

A lap a szombati számában egy névtelenséget kérő, ügyvédi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a lányfuttatással és kábítószer-kereskedelemmel is összefüggésbe hozott V. László - aki egyebek mellett több jól menő fővárosi szórakozóhely működtetésében érdekelt - üzelmeinek leplezése, illetve a "nyugodt munkakörülmények" megteremtése érdekében korrumpálhatta az alezredest és az őrnagyot. A vállalkozónál több mint 300 millió forint igazolatlan eredetű készpénzt is lefoglaltak a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a Magyar Nemzet informátora szerint.

Az értesülést a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a rendőrség és a főügyészség nem kívánta kommentálni a lapnak.

A Hvg.hu értesülései szerint Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetőjét és Kalmár Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetőjét vették őrizetbe csütörtökön korrupciós gyanúval. Az eljárás keretében a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség és speciális egységek részvételével csütörtökön számos helyen házkutatást is tartottak. A Hvg.hu szerint további őrizetbe vételre is sor kerülhet.