Börtönbe küldené az ügyész a West Balkán-ügy vádlottjait

Vágólapra másolva!
A West Balkán-ügy mind a négy vádlottjának letöltendő fogházbüntetést kért a bíróságtól az ügyész a halállal végződő tömegpánik miatt indult perben. A vádlottak között van a buli szervezője, a hely bérbeadója és a biztonsági szolgálat vezetője is.
Vágólapra másolva!

Letöltendő fogházbüntetés kiszabását kérte vádbeszédében az ügyész a három halálos áldozatot követelő budapesti diszkótragédia miatt indított büntetőper szerdai tárgyalásán, a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A Nyugati téri - azóta bezárt - West Balkán szórakozóhely egyik rendezvényén, amelyen mintegy háromezer fiatal volt jelen, 2011. január 15-én éjjel pánik tört ki, s a tumultusban három lány megfulladt, tucatnyian pedig megsérültek.

Az ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat négy ember ellen, mert álláspontja szerint ők a rendezvénnyel kapcsolatban rájuk vonatkozó szabályokat bérbeadóként, szervezőként, illetve a biztonsági szolgálat vezetőjeként hanyag módon megszegték és ezzel előidézték a tragédiát. A vádlottak tagadják bűnösségüket.