Négy uzsorást tartóztattak le Szolnokon

Vágólapra másolva!
Uzsora bűncselekménnyel gyanúsított négy embert helyeztek előzetes letartóztatásba vasárnap az ügyészség indítványára a Szolnoki Városi Bíróságon - közölte a Szolnoki Törvényszék szóvivője.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyeztek Szolnokon négy embert, aki ellen bűnszövetkezetben és üzletszerűen elkövetett uzsora bűncselekmény bűntette miatt folyik nyomozás - közölte Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék szóvivője.

Az előzetes letartóztatás egyik oka, hogy megalapozottan feltételezhető, hogy az uzsorázással gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a hatóság elől bizonyítékokat tüntetnének el, illetve tanúkat félemlítenének meg, nehezítve ezzel a hatóság bizonyítási eljárását - mondta Sándor Géza. Hozzátette, hogy a huzamosabb elkövetési időre tekintettel fennáll annak gyanúja is, hogy szabadlábon újabb, hasonló jellegű bűncselekményeket követnének el.

Az MTI információi szerint a letartóztatottak a Kunmadarason ismert T. család tagjai, akik ellen már hónapok óta érkeztek bejelentések uzsorázás miatt.