Az elhárítást is érintheti a Vizoviczki-ügy

Vágólapra másolva!
A volt Nemzetbiztonsági Hivatal tagjai is érintettek lehetnek a rendőrségi korrupciós botrányban Pintér Sándor szerint. A belügyminiszter azt mondta, minden érintett távozni fog a belügyi szervektől.
Vágólapra másolva!

Az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal állományának tagjai is érintettek lehetnek a rendőrségi korrupciós botrányban - írja a szerdai Magyar Nemzet. A lap egy Pintér Sándor a Hírt TV-nek adott nyilatkozatából idéz, amelyben a belügyminiszter arról is beszél, hogy a titkos nyomozások lezárultak, de a nyílt vizsgálatok újabb szálakat, esetleg egyes szolgálatok érintettségét is felvethetik.

Biztosan távozniuk kell a belügyi szervektől azoknak, akik érintettek lehetnek a rendőri korrupciós ügyben - jelentette ki Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint rendet kell tenni a testületnél, ez pedig azokkal a vezetőkkel, akik nem ismerték fel a korrupciót, nem lehetséges.
A rendőri korrupciós ügyben eddig hat ember került előzetes letartóztatásba: négy rendőr, valamint a számos éjszakai szórakozóhelyet birtokló Vizoviczki László és egy alkalmazottja.

A Blikk korábban arról írt, hogy olyan drogdílerek vallottak Vizoviczkire, akik napi hatvan-százezer forintért dolgozhattak zavartalanul a vállalkozó érdekeltségi körébe tartozó szórakozóhelyeken. A néhány hónappal ezelőtt felszámolt kábítószer-hálózat tagjai állítólag vádalku keretében mondták el, hogyan működött a rendszer. A nyomozók emellett olyan prostituáltakat is kihallgattak, akik tudhattak a szórakozóhelyeken folyó üzelmekről.

Nem maradhatnak megválaszolatlan kérdések a 2006-ban, főleg a Hajógyári-szigethez köthető ügyekben, így az eltűnt fiatalember ügyében - mondta az m1 Este című műsorában Fülöp Valter, a Budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Összesen négy esetről van szó: három fiú holtan került elő, a negyediket még nem találták meg.Feltehetően a rendőrségi főtiszteket is érintő vesztegetési botrány egyik mellékszálaként porolják le most az aktákat.