Árvízre kell készülni a Dunán

Vágólapra másolva!
Első fokú árvízvédelmi készültséget léptet életbe csütörtök reggel hat órakor a Duna több szakaszán is a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A szervezet szerint az árhullám a második fokozat szintjét is megközelítheti.
Vágólapra másolva!

A Duna felső szakaszán és a mellékfolyókon az eddig lehullott csapadék hatására árhullám indult el, ezért tették meg az intézkedést a Vének-Dunaremete szakaszon, a Dunakilitinél lévő duzzasztó, valamint a Vének-Dunaszentpál szakasz bácsai gátőrjárásán - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Az igazgatóság első fokú árvízvédelmi készültséget léptet életbe csütörtök reggel hat órakor ezeken a szakaszokon.

A levonuló árhullámmal a szigetközi hullámtér is víz alá kerül. Az osztrák előrejelzések alapján készült előrejelzés szerint a Duna vízállása Nagybajcsnál a második árvízvédelmi fokozat szintjét is megközelítheti, Győrben a víz a homokos partot és a rakpartot is elöntheti - olvasható a Janák Emil központi védelemvezető által jegyzett közleményben.

A Duna menti és a Mosoni-Duna menti belvízvédelmi szakaszokon szerdán 11 órától első fokú belvízvédelmi készültség van érvényben.