BRFK-kapitány: Meg kell tisztítani a rendőrséget

Vágólapra másolva!
Bizonyos időközönként szükség van arra, hogy megtisztítsák a szervezetet azoktól, akik szégyent hoznak a rendőrségre - jelentette ki Tóth Tamás, a BRFK vezetője csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Budapest rendőr-főkapitánya szerint a testületnek meg kell szabadulnia azoktól a rendőröktől, akik szégyent hoznak a szervezetre. Tóth Tamás, a Fővárosi Közgyűlés bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén beszélt erről az elmúlt napok történéseivel kapcsolatban. A főkapitány szűkszavúan annyit mondott még, hogy a rendőrség beosztottjainak a többsége tisztességes és becsületes. Hozzátette: ilyenkor mindig elindul egy láncreakció, amire bizonyos időközönként szükség van, hogy megtisztítsák a szervezetet azoktól, akik szégyent hoznak rájuk.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügy június elején derült ki; hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyien előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás megkezdését. Korábbi tájékoztatása szerint a főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján idén február óta nyomoz vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt.

Az ügyben a BRFK-tól K. Attila, a bűnügyi információs főosztály kiemelt ügyek osztályának felderítéssel foglalkozó egykori nyomozója és K. Tamás, a közrendvédelmi főosztály vezetője érintett. Előzetes letartóztatásban van G. Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője, valamint H. Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztálya speciális bűncselekmények elleni osztályának vezetője is.

A Vizoviczki-ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja.