Vágólapra másolva!
Kumin Ferenc politológus lesz az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációjáért felelős helyettes államtitkár a Miniszterelnökségen. Az egész kormányzati kommunikációt átszabják.
Vágólapra másolva!

Kumin Ferenc politológus lesz az Orbán-kormány nemzetközi kommunikációjáért felelős helyettes államtitkára a Miniszterelnökségen - írta a Heti Válasz honlapján csütörtökön. A hírt később a kormányszóvivői iroda is megerősítette. A jövőben a belföldi kommunikáció irányítása mellett a kormányszóvivői iroda, személy szerint Giró-Szász András kormányszóvivő alá tartozik majd a nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkárság is Kumin Ferenc politológus vezetésével, valamint a miniszterelnök kommunikációjáért felelős sajtófőnökség, amelyet Havasi Bertalan helyettes államtitkár irányít - közölték.

Kumin Ferenc eddig a Századvég Alapítvány elemzőjeként dolgozott, a politológus 2006 és 2010 között Sólyom László köztársasági elnök hivatalában a stratégiai és kommunikációs főosztályt vezette.

Továbbra is a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szervezi majd a nemzeti rendezvényeket, és koordinálja sok más, a kormányzat társadalmi kapcsolattartásában kiemelt program megvalósulását. Az államtitkárságot változatlanul Kovács Zoltán vezeti.
Eddig a KIM-en belül az irányítása alatt működő Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság feladata volt, hogy a kormányzati döntéseket, információkat nemzetközi célközönséghez eljuttassa.