Őrizetbe vették Vizoviczki két társát

Vágólapra másolva!
Vizoviczki László, a napokban letartóztatott vállalkozó két társát súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vette a rendőrség - írja a Magyar Hírlap. Az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda megerősítette az információt. A két férfit a debreceni Home diszkóban történt verekedés miatt vették őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés gyanújával vette őrizetbe szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda a rendőrségi korrupciós ügyben érintett Vizoviczki László két emberét - értesült a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, az egyik férfi a vállalkozó helyettese, aki Vizoviczki letartóztatása után átvette ügyei intézését, a másik pedig debreceni "helytartója".

Az adatok szerint a két gyanúsított összefüggésbe hozható a Vizoviczki érdekeltségébe tartozó, debreceni Home diszkóban május 27-én történt verekedéssel. Akkor a diszkó rendésze azzal fordított vissza egy fiatalt a bejárattól, hogy cigány származása miatt nem mehet be. A fiatalember elmondása szerint megkérdezte, hogy miért, mire egy kevésbé forgalmas helyre lökdösték, brutálisan megverték, eltörték az állkapcsát, majd behúzták a kukák közé. A nyomozást a helyi rendőrség végezte, majd június elején az NNI átvette a vizsgálat lefolytatását. A váltás okáról az NNI nem nyilatkozott.

A Nemzeti Nyomozó Iroda az [origo]-nak megerősítette az őrizetbe vételeket. Az NNI azt írta: "június 13-án a kora esti órákban, az NNI nyomozói, - tekintettel a gyanúsítottak személyi körülményeire - a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közreműködve Budapest, illetve Debrecen területén elfogtak két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak közösség tagja elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés bűntettének elkövetésével". Az elfogott két gyanúsított jelenleg őrizetben van, és Nemzeti Nyomozó Iroda kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

A Vizoviczki-ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja.