Előzetesben Vizoviczki két társa

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a debreceni bíróság pénteken azt a két férfit, aki a gyanú szerint összevert egy roma fiatalembert május végén egy helyi diszkó előtt.
Vágólapra másolva!

Közösség tagja elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda H. Imre Lajos budapesti és I. András debreceni lakosok ellen - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi május 27-én egy debreceni szórakozóhely közelében olyan súlyosan bántalmazott egy fiatalembert, hogy az nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Mint arról beszámoltunk, a diszkó rendésze azzal fordított vissza egy fiatalt a Vizoviczki László érdekeltségébe tartozó Home diszkó bejáratától, hogy cigány származása miatt nem mehet be. A fiatalember elmondása szerint megkérdezte, hogy miért, mire egy kevésbé forgalmas helyre lökdösték, brutálisan megverték, eltörték az állkapcsát, majd behúzták a kukák közé. A nyomozást a helyi rendőrség végezte, majd az ügy nyomozását a múlt csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vette át.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Mye4Pa6fFNjUPEze

Bartha László őrnagy, az NNI szóvivője pénteken azt mondta: az NNI nyomozói - tekintettel a gyanúsítottak személyi körülményeire - a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársaival szerda este a fővárosban, illetve Debrecenben fogták el a két férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekménnyel. Hozzátette, hogy H. Imre Lajos és I. Andrással szemben a debreceni bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást.

Bartha László továbbra sem kívánt reagálni arra a sajtóinformációra, miszerint az elfogott férfiak a debreceni Bajcsy-Zsilinszky utcai szórakozóhely üzemeltetőjének, Vizoviczki Lászlónak az "emberei voltak". Vizoviczki Lászlót, akinek több budapesti éjszakai szórakozóhelyen is van üzleti érdekeltsége, június elején rendőrök korrumpálásának gyanújával, vezető beosztású rendőrtisztekkel együtt előzetes letartóztatásba helyezték Budapesten.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=tjb7syACRAHoAdPk

A rendőrség a honlapján közzétette az elfogásról készült videofelvételt, amelyen az látható, hogy az egyik gyanúsítottat egy társasház lépcsőházában fogták el, és miután megbilincselték, a fejére csuklyát húztak. A másik férfit egy új építésű társasház közelében lévő utcában fogták el, akkor, amikor piros színű személyautójával közlekedett. Az elfogásról a felvételeket a TEK készítette.

A Vizoviczki-ügyről szóló összes cikkünket itt olvashatja.