Buszok járnak majd a HÉV-vonalak egyes részein

Vágólapra másolva!
Pótlóbuszok fognak közlekedni több héten át a HÉV-vonalak különböző szakaszain. A változás oka, hogy a nyáron felújításokat végeznek mindhárom HÉV-vonalon.
Vágólapra másolva!

Felújítási és karbantartási munkák miatt részleges vágányzárra kell számítani júniusban és júliusban az 5-ös (szentendrei), a 6-os (ráckevei) és a 8-as (gödöllői) HÉV vonalán is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A szentendrei HÉV vonalán szombattól, június 16-tól június 29-ig, július 2-től július 6-ig, valamint július 9-től július 15-ig kell vágányzárra számítani a Batthyány tér és a Szentlélek tér között. Ezekben az időszakokban a szerelvények a Szentlélek tér és Békásmegyer, illetve a Szentlélek tér és Szentendre között járnak. A Szentlélek tér és a Batthyány tér között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal közlekedhetnek az utasok.

Ezen kívül június 30-án és július 1-jén, valamint július 7-én és 8-án ugyanezen a HÉV-vonalon a Batthyány tér és Békásmegyer között végeznek karbantartási munkákat. Ezen a két hétvégén csak Békásmegyer és Szentendre között szállítanak utasokat a szerelvények. Békásmegyer és a Batthyány tér között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni, de az Árpád hídi metrómegállóhoz is indítanak pótlóbuszokat, H5A jelzéssel.

A 6-os (ráckevei) HÉV vonalán június 16. és július 1. között újítják fel az 510-es főutat Dunaharaszti-felső állomásnál keresztező HÉV-átjárót, valamint a Dunaharaszti és Szigetszentmiklós között lévő vasúti Duna-hidat. Emiatt a HÉV-szerelvények megosztva, két szakaszon közlekednek: a Közvágóhíd és Soroksár, Hősök tere, valamint Szigetszentmiklós-Gyártelep és Tököl, illetve Ráckeve között. Az utasok a H6, illetve H6A jelzésű pótlóbuszokkal közlekedhetnek Soroksár, Hősök tere és Szigetszentmiklós között.

Szintén június 16-tól, szombattól végez felújításokat a BKK a 8-as (gödöllői) vonalon, június 22-ig, Gödöllő és Kerepes között. A szerelvények csak az Örs vezér tere és Kerepes állomás között járnak majd. Az érintett szakaszon közvetlen HÉV-pótló járat indul a 3-as főúton H8E jelzéssel, valamint ugyanezen állomások között H8 jelzéssel, ez utóbbi pótlóbusz Mogyoródra és Szilasligetre is betér.