Leszállt az első Wizz Air-járat Debrecenben

Vágólapra másolva!
Megérkezett Debrecenbe a Wizz Air légitársaság első menetrend szerinti járata. A London melletti Luton reptérről érkező gép 9 óra 32 perckor landolt a helyi repülőtéren.
Vágólapra másolva!

A 180 személyes géppel 172 utas érkezett Debrecenbe, tíz százalékuk angol turista. A géppel érkezett Debrecenbe Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója és Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoport tulajdonos-igazgatója.

Az első gép utasait Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével az élükön a város vezetői köszöntötték. A járat mintegy félórás várakozás után, utasokkal tele, indult vissza Londonba.

Kósa Lajos a gép megérkezését követő sajtótájékoztatón elmondta: hétfőn, szerdán és pénteken közlekedik a járat Debrecen és London között, ősz végétől pedig Eindhovenbe, illetve Milánó Malpensa repülőterére indulnak menetrend szerinti Wizz Air-járatok a debreceni repülőtérről. Őszig minden nap lesz mozgás a légikikötőben, charter-járatok viszik a turistákat különböző üdülőhelyekre - tette hozzá.

A polgármester kiemelte, hogy a menetrend szerinti légi közlekedés beindulásától az idegenforgalmi, az üzleti és az egészségturizmus fellendülését is várják a városban. Ennek érdekében Debrecen turisztikai célú együttműködést kezdeményezett a környező megyék nagyvárosaival.