A bérek miatt ugrik meg a csúcshivatalok költségvetése

Vágólapra másolva!
A fizetések miatt ugrik meg jelentősen a Miniszterelnökség és a Köztársasági Elnöki Hivatal költségvetése - írja keddi számában a Blikk.
Vágólapra másolva!

A korábbiaknál jobb szakemberek alkalmazásával magyarázta a lap kérdésére a Köztársasági Elnöki Hivatal azt, hogy 79 százalékkal nőnek a bérköltségei. Többletterhet jelent továbbá a KEH-nek Schmitt Pál exelnök havi másfél milliós fizetésének folyósítása és kétfős titkárságának bére.

A Miniszterelnökség teljes bértömege 53 százalékkal nő, a személyi juttatásokra és járulékokra fizetendő összeg jövőre meghaladja a hárommilliárd forintot. "A Miniszterelnökség feladat- és hatásköre jelentősen bővül, ami a 2013. évi költségvetésben és így a személyi juttatásokra fordítandó kiadásokban is tükröződik" - válaszolta a Blikknek a kormányszóvivői iroda, az egységes kormányzati koordinációval és kommunikációval, valamint az Információs Hivatal és Kormányzati Ellenőrzési Hivatal irányítási jogköreinek átvételével magyarázva a feladatbővülést.

A Miniszterelnökség apparátusa alaposan felduzzad, más tárcáktól 111 főt vesznek át, így már 275-en dolgoznak a kormányfő mellett.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László védelmén sem fognak spórolni. A januárban felálló házőrség tagjainak bérezésére 2,1 milliárd forintot szánnak. A Blikk azon kérdésére, hogy mekkora létszámú lesz a parlamenti rendfenntartó gárda, nem kapott választ.