Rablásnak álcázta saját sikkasztását egy nő

Vágólapra másolva!
Közel egymillió forintot sikkasztott el egy alkalmazott a szederkényi körjegyzőségen, majd - hogy magyarázatot adjon a pénz eltűnésére - megrendezte, hogy kirabolták.
Vágólapra másolva!

Hétfő délután telefonos bejelentés érkezett a Mohácsi Rendőrkapitányságra, miszerint ismeretlen tettesek rablást követtek el a Szederkényi Körjegyzőség egyik kirendeltségén. A kirendeltség alkalmazottja a kiérkező rendőröknek elmondta, hogy egyedül tartózkodott az épületben, éppen pénzt számolt, amikor megjelent két személy, egyikük belökte egy másik helyiségbe, melynek rácsos ajtaját bezárta, majd közel egymillió forinttal távoztak.

A rendőröknek már az intézkedés kezdetén kétségeik merültek fel a sértett által előadottak valóságtartalmát illetően, aki meghallgatása során megtört, és elismerte, hogy nem történt rablás, a pénzt valójában ő tulajdonította el a kirendeltség házipénztárából. A nőt a rendőrök előállították, sikkasztás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, aminek során beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy anyagi problémái miatt hónapokon keresztül több alkalommal tulajdonított el készpénzt az általa kezelt összegből, közel egymillió forintot. Mivel elszámolni nem tudott a hiánnyal, megrendezte a rablást. Némi pénzt szétszórt az irodában, a telefonokat szétdobálta, saját magát pedig bezárta egy rácsos ajtós helyiségbe, így találtak rá a visszaérkező munkatársai. Az eltulajdonított pénz egy része a gyanúsított lakásán tartott házkutatás során elő is került.